Benut uw reistijd en werk daarmee één uur minder!

Nederland is een echte prestatiemaatschappij. Een maatschappij waarin tijd kostbaar is en efficiëntie hoog in het vaandel staat. Geven we hier eigenlijk wel gehoor aan? Het antwoord is, als we het zwart-wit bekijken, heel simpel: Nee. We zijn er, als het om reistijd gaat, niet bewust genoeg mee bezig.

We staan met zijn allen massaal in de file te wachten, terwijl onze kostbare tijd aan ons voorbij tikt. Zonder pardon stappen we in de auto en rijden we 200 kilometer voor een anderhalf uur durende afspraak, om vervolgens weer door te rijden naar de volgende. In deze kostbare tijd waarin we zelf aan het rijden zijn, zijn we beperkt in ons werk. Het enige wat we kunnen doen is handsfree telefoontjes aannemen. En zelfs dan beperken we ons, want we kunnen de nodige documenten of de agenda er niet even bij pakken om het gesprek tot een goed einde te brengen. 

Stelt u zich voor…

Stel dat u een functie bekleed, waarbij u klanten bezoekt en u de bron van inkomsten voor een bedrijf bent. Dit zijn vaak commerciële functies. In zo’n geval is een goede voorbereiding van een (sales) gesprek erg van belang en dan kunt u uw reistijd bijzonder goed gebruiken. Enerzijds kunt u zich voorbereiden op uw meeting, anderzijds heeft het autorijden uw energielevel niet omlaag gebracht en kunt u deze afspraak met de volle concentratie ingaan met een hogere kans op slagen.

Nog meer side effects

We hebben het alleen nog maar over de commerciële voordelen gehad. Maar er zijn nog meer voordelen te noemen bij het inschakelen van een chauffeur. Neem bijvoorbeeld uw status. Men ziet het hebben van een chauffeur vaak als luxe dienst en koppelt dat onbewust snel aan een hoge functie binnen een bedrijf. Daarnaast vinden sommige mensen dat je daarmee je werk serieus neemt, omdat je geen tijd wilt verspillen.
Over uw veiligheid nog maar niet te spreken.. Uit onderzoek van de SWOV (het nationaal wetenschappelijk instituut voor verkeersveiligheidsonderzoek) is gebleken dat 10 tot 15% van de ernstige verkeersongelukken in Nederland gebeuren door vermoeidheid bij de bestuurder. Dat is dus meer dan 1 op de 10 verkeersongevallen! Daarmee houden de cijfers niet op. In Nederland blijkt namelijk dat 1 op de 20 bestuurders slaperig rijdt. Het is dus belangrijk om zelf iemand achter het stuur te hebben die wél alert is, want het hoeft dus niet eens aan u zelf te liggen.

Voordelen

  • U kunt uw kostbare (reis)tijd efficiënt benutten
  • U kunt uw kostbare (reis)tijd effectiever benutten
  • U kunt de laatste voorbereidingen treffen voor uw afspraak
  • Uw energie wordt niet opgeslokt door de aandacht die het verkeer nodig heeft
  • Het is veiliger

Lees meer Prijzen