Rit van noord naar zuid Nederland

Vandaag, 26 september 2018, een rit gereden van ruim 400 kilometer en 10 uren lang. Dit keer via wat tussen adressen van noord naar zuid Nederland, maar dan ook echt het meest zuidelijke puntje van Nederland.
Als je zo’n lange rit als vandaag hebt gereden, let je tijdens het rijden ook op andere opmerkelijke dingen in het verkeer. Bijvoorbeeld slingerende vrachtwagens, onvoorspelbare weggebruikers, gehaaste weggebruikers, etc. Ik ben vooral eens gaan letten op de slingerende vrachtwagens en dan zie je dat ze zeven van de tien keer op hun telefoon zitten. Ik noem dat onverantwoordelijk gedrag met zo’n zwaar gevaarte onder je kont. Wat ook wel merkwaardig is, is hoe zuidelijker en dichter bij de randstad je komt hoe ongeduldiger en gehaaster men op de weg wordt. Wat maken die vijf minuten nou uit?!

Aan het einde van de dag ben ik aangekomen in Valkenburg (Zuid-Limburg). Met een overnachting en hapje eten in hotel Tummers tegenover het oudste station van Nederland laad ik me weer op voor morgen!